Pleegmoeder

 

Er zijn veel verhalen over hoe slecht een pleegouder is, of kan zijn. Echter is dat niet altijd het geval, want er zijn ook heel veel goede pleegouders, die echt oprecht het beste met het kind voor hebben en er ook echt van houden. Ik ben gelukkig bij zo een pleegmoeder ter  echt gekomen in Assen, nadat ik continu weg liep en van pleeggezin naar pleeggezin ging in Almere.

Niemand die mij aankon, met al mijn problemen, want tja ik kwam wel met een aardige bagage qua problemen. Mijn pleegmoeder in Assen was tevens ook de nicht van mijn moeder, en dus mijn tante. Ik weet nog heel goed dat ze mij in Almere. We liepen en ik dacht nog van shitttt, nu zal ik niet aan het eind musical mee kunnen doen, nu ga ik al mijn vrienden moeten missen en moet ik opnieuw starten, maar ik was blij dat zij me kwam halen, want ik wist dat ik veilig zou zijn, en zij mij niet zou opgeven, omdat ik zoveel bagage had. Toen ik in Assen aankwam woonde mijn tante in een flat, met mijn nicht en nichtje en nu dus ook met mij. Zij heeft haar grote slaapkamer ingeruild voor een kleinere kamer, zodat mijn nichtje en ik de grote slaapkamer konden delen. We hebben daar echt hele mooie tijden samen gehad, maar ik weet ook dat ik en niet de makkelijkste was, omdat ik wel een bagage had, en er mee moest leren omgaan.

We zijn niet heel erg lang in de flat gebleven, we zijn toen verhuisd naar een tussenwoning niet ver bij de flat vandaan. We kregen toen allemaal onze eigen kamer en hadden veel meer leefruimte. Ik kan vooral zo een grote kast herinneren, want ik probeerde die vaak te verplaatsen als ik weer eens mijn maandelijkse periode had, want ik verbouwde dan het liefst het gehele huis, hoe raar het ook mag klinken. Mijn tante heeft het echt niet altijd makkelijk gehad met mij, want ik kon echt een rebel zijn af een toe, en mijn tante een schande geven. Zo was ik een keer betrapt op winkeldiefstal bij een supermarkt in baggelhuizen tijden school. Mijn nicht was zo boos op mij, dat ik dit had gedaan, want hoe haalde ik het in mijn hoofd om zoiets te doen, hoe kon ik mijn tante dit aandoen, terwijl zij in huis heeft genomen, en mij verzorgde.

Op dat moment dacht ik er geen eens aan, omdat het niet om mijn tante of iemand anders ging. Ik stal spullen zoals sigaretten etc. om ze te verkopen voor een beetje geld om in mijn zakken te hebben. Ik rookte geen eens, maar ik wou wel eens wat geld op zak hebben, hoe raar dat voor anderen kan zijn, want wat moest een kind van mijn leeftijd nou met geld op zak. Mijn nicht heeft echt heel rustig, maar met harde woorden tot mij gesproken, en ik heb zeker geluisterd, maar deed mij wel pijn, want tja het waren harde woorden, maar wel nodig. Het is voor een pleegouder echt niet altijd even makkelijk om een kind wat niet van jouw is, en wel zoveel heeft meegemaakt in huis te nemen. Je hebt daar echt heel veel geduld en moed voor nodig, en dat had mijn tante wel met mij. Zij heeft mij laten zien hoe je kerst ook kan vieren, om gewoon gezellig met zijn allen te ontbijten, cadeautjes open maken, gezellig diverse films kijken en dan later weer samen eten.

We gingen ons altijd helemaal optutten. Die tijden zal ik nooit meer vergeten, net zoals ik nooit zal vergeten dat ik uit was gegaan, en wakker werd gemaakt met sneeuwballen. Het was zo koud, maar zeker een dag om nooit te vergeten, want wat heb ik gelachen.

Ik heb geleerd om in een gezin te leven met anderen om mij heen die van mij houden en van wie ik hou. Ik heb geleerd een band te krijgen met mensen, ook al vond ik dat moeilijk door alles wat ik had meegemaakt. Tijdens de periode dat ik bij mijn tante woonde moest ik ook naar therapie, en wat hield ik daar niet van. Steeds met mensen praten over dingen die ik het liefst wou vergeten. Ik moest leren communiceren en praten over mijn verleden en wat ik, had meegemaakt. Ik snapte niet waar dat goed voor was, want het deed mij alleen maar meer pijn.

Het verleden wou ik laten rusten, en ook al had ik vaak nachtmerries, ik wou niet erover praten, want ik had niet het gevoel dat het mij zou helpen in de toekomst, en naar mijn mening heeft dat mij ook niet geholpen, maar heb ik mezelf geholpen, dat ik zelf zag dat hoe ik was ik niet wou zijn. Ik heb het verleden gelaten en ben mij gaan focussen op mijn eigen toekomst. Ik heb mijn diploma behaald en ben verhuisd naar Amsterdam om mij daar verder te ontwikkelen. Mijn tante en mijn moeder hebben mij geholpen met deze stap.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.